طراحی سایت و بهینه سازی سایت توسط ساناتک
توطئه ای با هدف انحراف نسل جوان
اول، مردان خشن
صحنه در یک روز یا شب آخر هفته یا هر روز دیگری ممکن است اتفاق بیفتد، در یک محله فقیرنشین که شاید بیشتر جوانان آن در پی کار و شغل مناسب به بن بست رسیده باشند، و اکنون می خواهند به جنگ تمام عقده های فرو خورده خود بروند.
تعدادی جوان که ساعتی قبل در خانه ای محقر یا کنار کوچه ای خلوت بیتوته کرده بودند اکنون با چهره های برافروخته قصد خیابان کرده اند، می روند تا به تمام آنچه که به آن نرسیده اند پشت پا بزنند.
یکی عربده می کشد و دیگری به زمین و زمان ناسزا می گوید و به هر کس هم که در مسیرشان قرار گیرد آسیب می رسانند.
بوی الکل از دهان تمام آنان به مشام می رسد، زن و مرد برایشان تفاوتی ندارد، باید به نوعی ثابت کنند که در حال طبیعی نیستند.
کاسب محل، دیگر جرأت اعتراض ندارد، آخر تا کی باید شیشه مغازه اش را عوض کند، عابران هم سعی می کنند با دیدن آنها تغییر مسیر دهند و از طریق دیگری به مقصد برسند.
هنوز به سر کوچه نرسیده اند که سرانجام سر و کله پلیس پیدا می شود، آنها با پلیس هم درگیر می شوند اما این بار آخرین مقصد آنها بازداشتگاه کلانتری است.
دوم، ممل آمریکایی
این جمع چند نفره همین چند ماه قبل اروپا بودند، چند ماه قبل ترش هم دوبی، اما انگار اونجا این قدر آزادی نداشتند، مثل اینجا که راه بیفتند تو خیابون و هر کاری دلشون می خواهد بکنند. نه اشتباه نکنید، اینها پیاده نیستند. اتفاقاً آخرین مدلهای ماشین رو هم سوارند.
قیافه هاشون هم تا دلت بخواد عجیب و غریبه، از موها گرفته تا کفش و شلوار. اما نمی دونم چرا حالا عقده های خیابونهای دوبی و ترکیه رو آوردند تو خیابونهای شهر ما، صدای بلند پخش ماشین همه رو آزار می ده جز همین چند نفر رو، البته شاید اگر حالت اونها هم طبیعی بود، این صدا براشون گوشخراش می شد.
گاز و ترمز و فریاد زدن کنار ماشینها، اینها تمام حکایت یک روز آنهاست، به قول یکی شون خانواده اونا مصرف مشروبات الکلی رو بد نمی دونن و حتی در مهمانیهای خانوادگی اونو سرو می کنند.
بگذریم از این موضوع که بعداً مفصل به آن می پردازیم، عابر بیچاره چه خبر داشت که این آقایون با سر داغ و چشمانی قرمز همه چیز رو یا دو تایی می بینن یا اصلاً نمی بینن و تا وسط خیابون آمد، راننده پراید هم می خواست طوری عبور کنه که با عابر برخورد نکنه، اما سرعت زیاد و حال راکب و سرنشینان این خودروی شیک باعث شد هم پراید کلی خسارت ببینه و هم عابر راهی بیمارستان بشه وقتی هم آمدند پایین کلی خندیدند، دست خودشون نبودها، اما وقتی رفتند کلانتری و با راهنمایی افسر نگهبان به حالت عادی برگشتند تازه فهمیدند چه کار کرده اند.
سوم، برادرکشی
نمی دونم شما چقدر اخبار حوادث روزنامه ها رو دنبال می کنید. اما همین قدر براتون بگم که خیلی از این اخباری که می خوانید در واقع یک جوری توسط نویسنده و گوینده خبر سانسور شده است بعضی از خبرها هم اصلاً مناسب چاپ تشخیص داده نمی شود. نه اینکه فکر کنید سیاستهای خبری یا سانسوری داریم، نه، اما واقعاً درج بعضی از اخبار بیشتر از هر چیز بدآموزی دارد و همین مسأله باعث می شود که نسبت به درج آن اقدامی نکنیم.
از جمله این اخبار جنایتهایی است که در اثر مصرف مشروبات الکلی پدید می آید، کسانی که با مصرف این مشروبات از خود بی خود شده و کارهایی را که در حالت عادی حتی فکر انجام آنها را هم در سر نمی پرورانند، انجام می دهند و زمانی به خود می آیند که دیگر دیر شده است.
بسیاری از جنایتهای خانوادگی، از قبیل قتلها و تجاوزهای به عنف در همین حالات اتفاق می افتد، بسیاری از درگیریهای بین دوستان و تصادفات خونبار هم در حالتی اتفاق می افتد که فرد اقدام به مصرف مشروبات الکلی کرده است.
اینها را به طور خلاصه درج می کنیم اما موارد بسیار زیادی از این دست جنایتها وجود دارد که فقط و فقط دلیل آن از خود بی خود شدن مجرم به دلیل مصرف مشروبات الکلی بوده است.
چهارم، اجل معلق
آیا تاکنون دیده اید به کسی که سیگار می کشد چه می گویند؟ می گویند طرف دارد به خودش ضرر می رساند، ولی متوجه نیست؟ این ضرر به صورت تدریجی وارد می شود و اثرات خود را طی سالها استفاده از سیگار بر جای می گذارد، اما مشروبات الکلی که اکنون تولید و مصرف آن در کشور غیرقانونی است، علاوه بر مضرات عمومی مصرف آن از لحاظ شرعی نهی دارد و به دلیل تولید در زیرزمین ها و مکانهای غیررسمی دارای اثرات مخرب بسیار زیاد دیگری هم می باشد.
نمی دانم خاطرتان هست که چند سال قبل در شیراز جمعی از کسانی که اقدام به خرید و مصرف مشروبات الکلی از فردی خاص کرده بودند، در بیمارستان جان باختند و یا نابینا شدند. حدود 22 نفر به بیمارستان رسیدند که 12 نفر آنان جان باختند، چندی بعد هم خبری از نوشهر رسید که دو جوان جان خود را بر سر مصرف مشروبات الکلی گذاشته بودند.
از طرف دیگر برخی سوء استفاده کنندگان از این وضعیت بهره جسته و با تولید مشروبات الکلی با استفاده از الکل سفید و گاه حتی الکل صنعتی آنها را به خورد جوانان ایرانی می دهند که نتایجی بسیار زیانبارتر دارد. البته به این مقوله به طور مجزا خواهیم پرداخت اما همین قدر بدانید که اثرات مخرب جسمی مصرف مشروبات الکلی دست ساز به قدری است که کوری چشم و سکته ها از تبعات کوچک آن به شمار می رود.
قبح مصرف الکلی هم باعث می شود که خیلی از کسانی که به این بلایا دچار می شوند از مراجعه به پزشک و مراکز رسمی درمانی امتناع کنند و همین امر باعث می شود که میزان تلفات و حتی بیماریهای جسمی ناشی از آن تا حدودی مکتوم بماند.
پنجم، حکم تیر
بگذریم از اینکه چه کسانی از این بازار غیرقانونی برای تولید مشروبات الکلی دست ساز و خطرناک سود می برند یا اینکه در پستوی خانه هایشان با شیشه های رنگارنگ، مشروباتی با اسم و مارک خارجی می سازند و تحویل جوانان این مرز و بوم می دهند. اینها فقط به دنبال سود خود هستند و به هیچ چیز جز جیبشان فکر نمی کنند.
اما از این دسته آدمها خطرناکتر هم هستند، کسانی که خود را در خدمت منافع کسانی قرار می دهند که خیر جوانان این مملکت را نمی خواهند و چون به تجربه دریافته اند که مصرف مشروبات الکلی در افزایش جرم و جنایت و بی بند و باری و لاقیدی قشر جوان یک جامعه تأثیر دارد آن را با بهایی ارزانتر حتی از قیمت خرید، راهی مرزهای کشور می کنند تا از آنجا توسط مزدوران خود به داخل کشور بفرستند.
هنوز یادم نرفته که فرمانده انتظامی استان تهران در حالی که آمار افزایش قاچاق مشروبات الکلی به داخل کشور را می داد، عنوان کرد، دستهایی پشت پرده هستند که این مشروبات را حتی ارزانتر از قیمت تمام شده به قاچاقچیان می فروشند تا آنها با هدف قرار دادن فکر و ذهن جوانان ما آنان را از رشد و تعالی دور سازند.
یا آن مقام انتظامی دیگر که عنوان کرده بود، بیشتر محموله های مشروبات الکلی که به سمت ایران قاچاق می شوند از سوی مافیای غربی بیمه شده است تا قاچاقچیان با ریسک کمتری مواجه شده و اقدام به قاچاق گسترده شرنگ مدهوشی جوانان ایرانی کنند.
یک تحقیق
نتایج یک تحقیق و بررسی مسایل شگفت آوری را پیش روی کارشناسان اجتماعی قرار داد که گر چه می شد تا حدودی آن را پیش بینی کرد ولی این نتایج خطرناکتر از آنچه گمان می شد را اثبات کرد.
از جمله نتایج تحقیق این است که طی سالهای اخیر به نظر می رسد داروخانه های شهر تهران با تقاضاهایی از سوی افراد جوان برای خرید الکل سفید مواجه شده اند، تقاضایی که غیرطبیعی و فراتر از نیازهای دارویی و بهداشتی بوده است.
این تحقیق که توسط کارشناسان اداره کل مطالعات ناجا انجام شده، نشان می دهد که اخیراً تولید الکل سفید در کشور افزایش یافته و در مقیاس وسیع نیز توزیع می شود.
افزایش تقاضا برای این ماده موجب شده که حتی برخی داروخانه داران قادر به تأمین نیازهای متقاضیان نباشند. در نتیجه شبکه وسیعی از کانالهای توزیع الکل سفید در کشور به صورت علنی مشغول فعالیت هستند به عنوان مثال در فروشگاههای بزرگ به ویژه نقاط شمالی شهر تهران، الکل سفید به فراوانی عرضه می شود.
این بررسی نشان می دهد به طور متوسط هر داروخانه هر ماه بیش از 360 بطری الکل سفید در اختیار متقاضیانی که بیشتر آنان در رده سنی زیر 25 سال هستند قرار می دهد.
با وجود آن که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور نظارت بر تولید، کنترل و مصرف غیرمجاز الکل سفید، کارخانه داران را ملزم به افزودن ماده تلخ کننده کرده است، اما این نظارت مختص تولیدکنندگان دولتی بوده و نظارت کمتری بر شرکتهای خصوصی در این زمینه اعمال می شود.
لذا اقدام موردنظر تأثیر چندانی بر کاهش تقاضا نداشته است، در حالی که برخی شرکتهای خصوصی همچنان به تولید الکلهایی اقدام می کنند که حاوی اسانسهای خوراکی و با طعم های مختلف ذرت، خرما، گندم، نشاسته و ... می باشد.از طرفی پایین بودن قیمت این محصول (700 تومان برای 220 سی سی) و نبود آموزش در خصوص صدمات و عوارض ناشی از مصرف آن و ناآگاهی در خصوص عواقب بعدی موجب شده است روند مصرف الکل همچنان رو به افزایش باشد، این در حالی است که بنا بر نظر متخصصان مصرف بلندمدت این ماده موجب اختلال در بینایی، کوری، اختلال در قوه اراده، بیماریهای خونی، قلبی، ریوی، پوستی و کبدی می شود.
الکل و عفونت جامعه
اگر چه الکل را همیشه عامل زدودن عفونت می دانند ولی این بار بر زخم و عفونت بیماریهای اجتماعی می افزاید.
دلداری دادیار دادسرای جنایی تهران معتقد است؛ تقویت بنیه فرهنگی و اعتقادی افراد نقش بسزایی در پیشگیری از مصرف مشروبات الکلی دارد.
وی می افزاید: تأثیر سوء شرب خمر در حوزه بهداشت روانی و فردی انکارناپذیر است. افرادی که بدون شرم و حیا و بدون توجه به اعتقادات مردم تجاهر به استعمال مواد الکلی می نمایند دارای حالات خطرناکی هستند.
دکتر مهابادی یک حقوقدان نیز نظر مشابهی دارد و می گوید: مصرف مشروبات الکلی شدت جرایم را افزایش می دهد، همچنین علاوه بر جرم، تخلفات نیز تحت تأثیر این ماده الکلی قرار می گیرند.
وی می افزاید: متأسفانه شرب خمر پنهانی در کشور وجود دارد و به یک معضل نسبتاً خطرناک که کمی آثارش از موادمخدر خفیف تر می باشد، تبدیل شده است.
مهابادی با بیان اینکه فرزندان باید توسط والدین شان کنترل شوند، تصریح می کند: کمبود مکانهای تفریحی و سرگرمی برای پر کردن اوقات فراغت یکی از عوامل گرایش افراد به مصرف الکل است.
دکتر غلامحسین معتمدی روانپزشک نیز اظهار می دارد: الکلیسم شخصیت ضد اجتماعی می آفریند و این امر پرخاشگری رفتاری و کلامی به بار می آورد، یعنی همان کسی که در بی تعادلی رانندگی می کند در نابهنجاری دست به سلاح و آلت قتاله می برد و در مستی کامل روابط غیراخلاقی برقرار می کند...
وی با بیان اینکه مرگ مصرف کنندگان پنهان الکل پدیده ای است که هر چند کمتر خبری از آن منتشر می شود، اما به عنوان یکی از آثار پزشکی و اجتماعی الکلیسم در هر جامعه ای عینیت دارد، خاطرنشان می کند: عده ای به اشتباه گمان می کنند استفاده از الکل نوعی خود درمانی و مبارزه با افسردگی است.وی تصریح می کند: این در حالی است که مصرف الکل مشکل اصلی فرد را حل نمی کند، بلکه تازه مشکلات وی شروع می شود و تأثیرات منفی در عملکرد و کارکرد فردی ایجاد می کند.دکتر معتمدی می گوید: در حالت مصرف الکل شخص از لحاظ کنترل و تسلط بر رفتارهای بیرونی و روابط بین فردی در حالت عادی قرار ندارد و این مؤلفه ها روز به روز کاهش پیدا می کند و رفتار عادی و طبیعی برای مصرف کننده الکل امکانپذیر نخواهد بود.
بنابراین با توجه به تأثیر الکل در افزایش پرخاشگری و پر رنگ کردن کشمکشهای روانی درونی و تناقضات بین فردی، همراهی این عوامل با نبود کنترل شخصی فرد به انواع رفتارهای غیرانطباقی منجر خواهد شد.
جرم و مجازات
از آن جا که در اسلام مصرف مشروبات الکلی حرام اعلام شده است بنابراین خرید و فروش، تولید، واردات و مصرف این ماده جرم است. اگر بخواهیم در مورد مضرات مصرف مشروبات الکلی بنویسیم و اینکه اسلام با توجه به اینکه این مسکر چه اثرات زیانباری در جسم و روح آدمی بر جای می گذارد مصرف آن را حرام کرده است، خود یک گزارش مفصل خواهد شد، که البته بسیاری از بزرگان و اندیشمندان دینی نسبت به آن اهتمام ورزیده و مقاله ها و کتابهای زیادی در این خصوص منتشر کرده اند.
اما از آنجا که مصرف، تولید، خرید و فروش این ماده جرم است، باید برای آن مجازاتی نیز قایل شد که قانون نسبت به این موضوع بی تفاوت نبوده و در این خصوص قوانین جزایی نیز وجود دارد.
شیرزاد حیدری شهبازی یک وکیل دادگستری در این خصوص می گوید: با استناد به ماده 174 قانون مجازات اسلامی حد شرب مسکر برای مرد یا زن هشتاد ضربه شلاق می باشد.
وی می افزاید: همچنین طبق ماده 175 قانون مجازات اسلامی، هر کس به ساختن، تهیه، خرید، فروش، حمل و عرضه مشروبات الکلی مبادرت کند به 6 ماه تا دو سال حبس محکوم می شود و یا در اثر ترغیب یا تطمیع و نیرنگ، وسایل استفاده از آن را فراهم نماید در حکم معاون در شرب مسکرات محسوب شده و به 74 ضربه شلاق محکوم می شود.
بنا بر گفته این وکیل دادگستری طبق ماده 703 قانون مجازات اسلامی، هر کس مشروبات الکلی را بسازد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا از خارج وارد کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به سه ماه تا یک سال حبس، 74 ضربه شلاق و از یک میلیون و پانصد هزار تا شش میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شود.
مجازات برای بازدارندگی
اکنون با میزان مجازات تولید، توزیع یا قاچاق مشروبات الکلی آشنا شدیم، اما پرسشی که در این میان مطرح است اینکه با توجه به عمق دسیسه های دشمنان آیا این میزان مجازات برای این جرم کافی است؟
حیدری شهبازی در این خصوص می گوید: افزایش مجازات باعث کم شدن جرم نمی شود، باید دلیل افزایش شرب خمر را مورد بررسی قرار داد، تقویت مسایل شرعی باعث می شود گرایش جوانان نسبت به مصرف مشروبات الکلی کاهش یابد.
وی با بیان اینکه هیچ خلأ قانونی برای مجازات شرب خمر وجود ندارد، به برخورد اغماض آمیز دادگاهها با تولیدکنندگان مشروبات الکلی اشاره کرده و می افزاید: هر چند مجازات شرب خمر در قانون مشخص است اما در مورد حد، قانونگذار و شارع معتقد هستند که برای اجرای این قانون نباید سختگیری کرد، حتی انکار فرد مشروبخوار باعث می شود تا اجرای مجازات شامل حال وی نگردد.
دلداری دادیار دادسرای جنایی نیز معتقد است: خلأیی در مجازات افرادی که اقدام به تولید، توزیع یا قاچاق مشروبات می کنند وجود ندارد و علاوه بر این مجازاتها قاضی می تواند از مجازاتهای تکمیلی از قبیل اقامت اجباری در محل معین یا منع اقامت در محلی خاص یا لغو پروانه کسب و همچنین تعطیلی محل مورد استفاده نماید.
وی خاطر نشان می کند: هنگامی که برخی افراد در حالت عادی و حین کار روزمره مرتکب این جرم می شوند، طبق قانون برای چنین مجرمانی علاوه بر مجازات شرب خمر مجازات جرم ارتکابی نیز در نظر گرفته می شود، مثلاً راننده ای که با حالت مستی تصادف می کند با تشدید مجازات مواجه می شود.
و اما پایان ماجرا
از منظر آسیب شناسی اجتماعی شاید دلیل فزونی گرفتن تقاضا در این واقعیت نهفته باشد که هنوز جوانان ما به درک واقعی از نیازهای خود نرسیده اند و همچنین متولیان نتوانسته اند با خلق فرصتهای واقعی، انرژی جوانی را در مسیر صحیح خود هدایت کنند.
بدون شک کشورهایی که از ساختار جمعیتی جوان برخوردار هستند بیش از سایر کشورها در معرض رفتارهای انحرافی، بحرانهای اجتماعی و تنوع رشد جرایم و آسیبهای اجتماعی قرار دارند و معمولاً گرایش به مصرف موادمخدر و مشروبات الکلی در آنها به میزان زیادی بالاست.
تحقیقات جهانی نیز نشان می دهد، مصرف الکل در میان جوانان سالانه موجب مرگ میلیونها نفر و تحمیل میلیاردها دلار هزینه بر جوامع بشری می گردد، اما در کشور ما کشف میلیونها لیتر انواع مشروبات الکلی فقط در سال 84 که تنها بخشی از میزان مشروباتی است که در سطح کشور تولید یا عرضه می شود، بیانگر عمق توطئه فرهنگی ورود ارزان قیمت مشروبات الکلی به ایران و ایجاد تقاضا برای مصرف آن است.
واضح است، تداوم و گسترش این رفتار، آثار زیانباری را در آینده در پی خواهد داشت که در این صورت مقابله با این معضل به مرور زمان مشکل سازتر از آنچه که در حال حاضر با آن مواجه هستیم خواهد
بود.
بنابراین باید از هم اکنون مسؤولان فرهنگی، تربیتی، دینی و انتظامی ما وارد عمل شده و با ارایه یک برنامه هماهنگ، ضمن مد نظرداشتن مسایل شرعی و دلایل منطقی دین مبین اسلام برای مصرف نکردن این شرنگ، آنها را نسبت به توطئه شومی که برای آنان تدارک دیده شده آگاه سازند و با ایجاد بی رغبتی در مصرف مشروبات الکلی، زمینه های تولید و قاچاق این ماده را هم کمرنگ کنند و این فقط در صورتی محقق می شود که اول نیازهای عاطفی، فرهنگی و تفریحی نسل جوان را بشناسیم و سپس برای تأمین خلأهای موجود برنامه ای مدون، منظم و جامع داشته باشیم و در آخر اینکه این برنامه به طور هماهنگ از سوی تمام نهادهای دست اندرکار اجرا شود. یقیناً برخورد انتظامی و قضایی با این مسایل هر قدر هم محکم باشد در خروجی جرم تأثیر زیادی نخواهد داشت.