طراحی سایت و بهینه سازی سایت توسط ساناتک
یک روانپزشک: قاتل «پسیکوتیک» اعضای خانواده و نزدیکانش را می کشد. نه زنان ناشناس را!
یک روانپزشک در تحلیل پرونده قتل های سریالی تهران: قاتل «پسیکوتیک» اعضای خانواده و نزدیکانش را می کشد نه زنان ناشناس را!
گروه حقوقی- یک روانپزشک در تحلیل پرونده قتل های سریالی زنان عنوان کرد: با توجه به ناشناس بودن مقتولان این پرونده، احتمالاً فرضیه وجود بیماری روانی در قاتلان رد می شود.
دکتر غلامحسین معتمدی روانپزشک در گفت و گو با خبرنگار حقوقی پایگاه اطلاع رسانی پلیس اختلالات روانی عاملان قتل های سریالی در تهران را حتمی ندانست و گفت: مواردی که فرد در اثر بیماری یا علائم آن دست به جنایت زده اما مصونیت از مجازات دارد در پزشکی قانونی مشخص و محدود است، یعنی مصونیتی که در خصوص افراد عادی اجرا نمی شود.
وی با بیان این که مصونیت از مجازات در موارد پسیکوز یا جنون افراد مطرح است تصریح کرد: موارد مرزی یا بینابین نیز وجود دارد که فرد مبتلا به بیماری جنون نیست اما ممکن است در حالتی مقطعی دچار حالت های جنون آمیز شده باشد که از روی علائم رفتاری و گفتاری برای روانپزشک قابل شناخت است. موارد دیگر به هیچ عنوان سالب مسئولیت فرد نیست.
این روانپزشک در خصوص سابقه مشکلات روانی در عاملان قتل های سریالی خاطرنشان کرد: در هر فردی که دست به جرم می زند ممکن است سابقه ای از آسیب های اجتماعی یا نابسامانی خانوادگی یا مشکلات اقتصادی وجود داشته باشد اما قوانین ما در خصوص موارد سالب مجازات صراحت دارد و چنانچه قرار به انعطاف در اجرای قوانین باشد باید آن قوانین تغییر کنند.
معتمدی با انتقاد از این که دادگاه ها در وهله اول به اقرار متهم توجه کرده و حکم صادر می کنند یادآور شد: تنها با درخواست وکیل متهم یا متهم یا چنانچه قاضی سابقه ای از علائم جنون تشخیص دهد بیمار برای معاینه به روانپزشک ارجاع داده می شود اما در موارد خفیف عمل فرد در قلمرو مصونیت قانون قرار نمی گیرد.
وی در خصوص پرونده عاملان قتل های سریالی تهران خاطرنشان کرد: با توجه به ناشناس بودن مقتولان، احتمالاً وجود بیماری روانی در قاتلان رد می شود. چون فردی که بیماری روانی دارد یا دچار هذیان یا توهم است در حقیقت توان و نظام فکری برای سازمان دهی اعمال مشابه با هدف خاص ندارد و معمولا نزدیکان یا اعضای خانواده خود را به قتل می رساند. چرا که برنامه ریزی خارج از توان فرد پسیکوتیک یا مجنون است.
این روانپزشک برای جلوگیری از وقوع جنایات مشابه خواستار تحقیق و برخورد علمی و کارشناسی در این پرونده شد و در خصوص نقش رسانه ها در اطلاع رسانی و آگاهی عمومی گفت: نقش رسانه ها چون شمشیر دولبه است و قطعا رسانه ها باید برای دادن آگاهی در پیشگیری از جرایم به سازمان های مربوطه کمک کنند.